stap voor stap

tot aan uw droomhuis

stap 1


een eerste gesprek


Als architect-zaakvoerder heet Charles Cops u welkom in zijn kantoor of ontmoet u elkaar voor een eerste verkennend gesprek bij u thuis. Tijdens deze kennismaking geven onze troeven u een helder beeld hoe Habitude zich onderscheidt. Nadat we uitgebreid beelden van mooie Habitude-architectuur hebben overlopen, toetsen we uw verwachtingen qua programma, architectuur, timing en budget:

programma en wensen

We overlopen een brede checklist van mogelijkheden betreffende de nodige ruimten en van relaties tussen deze ruimtes in uw toekomstige project.

architectuur

Een mooi uitgebalanceerd ontwerp is een van de grote troeven van Habitude. Aan de hand van ons beeldensysteem analyseren we jullie stijl- en smaakpatroon betreffende vormelijke beleving.

timing

De architect-coördinatie binnen ons team stelt een realistisch en doordacht trajectschema op waarbinnen de keuzes door de bouwheer alsook het uitwerken van het project dienen uitgevoerd te worden. Gemiddelde termijnen gaan van 12 tot 16 maanden naargelang de complexiteit van het project.

budget

De basis voor een goede samenwerking is uiteraard vertrouwen. Een transparant en open gesprek over het budget effent daarom het pad voor een efficiënt traject.

stap 2


een eerste ontwerp

Het architecten-team van Habitude werkt op basis van alle informatie een voorstel uit waarin jullie wensen in werkelijkheid worden omgezet en dit in een aantrekkelijke schetsmodus. Samen overlopen we dit ontwerp en sturen we bij naargelang jullie wensen. Alle verdere aanpassingen worden uitgevoerd tot jullie droomwoning op punt staat.
We maken tevens een afspraak om een Habitude-villa te bezoeken om jullie te vergewissen van het afwerkingsniveau en de detaillering van HABITUDE.


stap 3


een modulaire offerte


Wanneer het ontwerp haar definitieve vorm nadert gaan we over tot een open calculatie waarin de bouwheer elk element tot in detail opgesplitst terug vindt. De calculatie is modulair opgebouwd en geeft jullie tijdens het beslissingsproces een enorme vrijheid van keuzes.

stap 4


een aangename samenwerking


U hebt ondertussen ons sympatiek team leren kennen, u bezocht onze realisaties en ons ontwerp is op maat van uw wensen uitgewerkt; kortom u bent overtuigd om samen met ons uw droomproject te bouwen.

Na de overeenkomst starten onze architecten met het fine-tunen van de architectuur. Onze interieurarchitecten analyseren jullie smaakpatroon en werken het interieur in detail uit met een indrukwekkende foto-realistische 3D-voorstelling. Zij begeleiden en adviseren jullie in het volledige keuzeproces, bewaken de budgettering en volgen later tevens de gemaakte afspraken minutieus op tijdens de werffase.

stap 5


van werf tot oplevering


We maken van de werffase een aangename onderdeel van de trip doorheen jullie bouwproces. Op de vergaderingen overloopt onze projectleider met jullie de planning en bespreekt hij elk nog verder uit te voeren onderdeel. Ook controleert hij jullie werf grondig aan de hand van een ipad-checksysteem waarbij hij niets aan het toeval overlaat en waarbij hij kan rekenen op onze ervaren eigen hoog-kwalitatieve ploegen. Tijdens de werf bewaakt onze architect-coördinatie doorlopend het gehele project en begeleiden en controleren onze interieurarchitecten de afwerkingsfase ter plaatse tot een relaxe oplevering. Ook jaren na de oplevering garandeert Habitude een trouwe naservice.


Bent u gefascineerd door onze unieke aanpak en geïnteresseerd om uw project te bespreken?
Contacteer ons nu voor een vrijblijvend gesprek.

contacteer ons